K
AAA
A   AA   AA   K
BIP.gov.pl
Biuletyn Informacji Publicznej CWB w Toruniu
Biuletyn Informacji Publicznej CWB w Toruniu
BIP.gov.pl

    Klauzula informacyjna - interesanci

    Centrum Wsparcia Biznesu w Toruniu – operator Toruńskiego Centrum Aktywności Lokalnej 2. Piętro, z siedzibą przy ulicy Konopnickiej 13, 87-100 Toruń informuje, że od dnia 25 maja 2018 roku zastosowanie mają przepisy Rozporządzenia Parlamentu Europejskiegoi Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 roku w sprawie ochrony osób fizycznychw związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE, jak również sektorowe przepisy krajowe w tym zakresie,
    tj.,  m.in. Ustawa z dnia 10 maja 2018r. o ochronie danych osobowych (Dz. U. z 2019 r. poz. 1781 z późn. zm.)
    oraz akty wykonawcze do ustaw.

    Mając na uwadze powyższe, w wypełnieniu obowiązku określonego powyższym Rozporządzeniem i w oparciu jego zapis art. 13 ust. 1 i ust 2,  informujemy, że:

    1. Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Centrum Wsparcia Biznesuw Toruniu – operator Toruńskiego Centrum Aktywności Lokalnej 2. Piętro, z siedzibą przy ul. Konopnickiej 13, tel. kontaktowy: 56 / 611-89-30, e-mail: kontakt@torun.direct

    2. W sprawach dotyczących przetwarzania Pani/Pana danych osobowych proszę kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych Centrum Wsparcia Biznesu w Toruniu – operatora Toruńskiego Centrum Aktywności Lokalnej 2. Piętro, tj. Anną Grzybowską, pod adresem mailowym: rodo1@tcuw.torun.pl

    3. Pani/Pana dane osobowe będą przetwarzane w celu wypełniania obowiązków prawnych związanych ze statutową działalnością Centrum Wsparcia Biznesu w Toruniu – operatora Toruńskiego Centrum Aktywności Lokalnej 2. Piętro, w tym między innymi w związkuz realizacją umów zawieranych z kontrahentami. W pozostałych przypadkach Pani/Pana dane osobowe mogą być przetwarzane wyłącznie na podstawie wcześniej udzielonej zgody w zakresie i celu określonym w treści tej zgody.

    4. Pani/Pana dane osobowe mogą być przekazywane podmiotom uprawnionym do uzyskania danych na podstawie obowiązujących przepisów prawa np. sądom lub organom ścigania,w sytuacji, gdy wystąpią z żądaniem w oparciu o stosowną podstawę prawną.

    5. Udostępnianie Pani/Pana danych osobowych może nastąpić w oparciu o obowiązujące przepisy prawa, porozumienia o współadministrowaniu lub umowy powierzenia przetwarzania danych osobowych. Centrum Wsparcia Biznesu w Toruniu – operator Toruńskiego Centrum Aktywności Lokalnej 2. Piętro będzie udostępniać dane wyłącznie: osobom upoważnionym przez nas, naszym pracownikom, którzy muszą mieć dostęp
    do danych, aby wykonywać swoje obowiązki; podmiotom przetwarzającym, którym zlecimy zadanie; organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd);  innym organom w związku z prowadzonym postępowaniem.

    6. Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane przez okres niezbędny do realizacji celów określonych w pkt 3, zaś po tym czasie, przez okres oraz w zakresie wymaganym przez przepisy powszechnie obowiązującego prawa.

    7. Posiada Pani/Pan prawo dostępu do treści swoich danych oraz do ich sprostowania, usunięcia, a także do ograniczenia przetwarzania,
    jak również do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania lub przenoszenia tych danych.

    8. Posiada Pani/Pan prawo do cofnięcia zgody na przetwarzanie danych osobowych, jeśli taka zgoda była konieczna do rozpoczęcia czynności przetwarzania, jednakże po zawarciu umowy dane osobowe zostaną usunięte z uwzględnieniem upływu okresu, o którym mowa
    w pkt 6 niniejszej informacji.

    UWAGA:

    • w sytuacji, gdy przetwarzanie danych osobowych odbywać się będzie
      na podstawie zgody, podanie przez Panią/Pana danych osobowych administratorowi będzie miało charakter dobrowolny. Zgoda będzie miała charakter dobrowolny, ale może być niezbędna dla skorzystania / realizacji z uprawnienia dla którego zostanie udzielona, bez której
      to zgody zamierzony przez uprawnionego cel przetwarzania danych nie będzie mógł być zrealizowany,

    • podanie przez Panią/Pana danych osobowych jest obowiązkowe w sytuacji gdy przesłankę przetwarzania danych osobowych stanowi przepis prawa lub zawarcie umowy między stronami umowa.

     9. Jeśli Pani/Pan uzna, że przetwarzamy dane osobowe niezgodnie z prawem ma Pani/Pan prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego - Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

    10. Pani/Pana dane osobowe nie będą przetwarzane w sposób zautomatyzowany.

    11. Centrum Wsparcia Biznesu w Toruniu – operator Toruńskiego Centrum Aktywności Lokalnej 2. Piętro nie zamierza przekazywać Pani/Pana danych osobowych do państwa trzeciego lub organizacji międzynarodowej.

    Informacja dotycząca monitoringu wizyjnego:

    • Na terenie Toruńskiego Centrum Aktywności Lokalnej 2. Piętro (TCAL 2), którego operatorem jest Centrum Wsparcia Biznesu w Toruniu, wprowadzono monitoring wizyjny, celem:

    a) zapewnienia bezpieczeństwa użytkownikom i innym osobom przebywającym
    na terenie TCAL 2. Piętro,

    b) ochrony mienia, którego zniszczenie mogłoby narazić Administratora na szkodę.

    • Pomieszczenia objęte monitoringiem zostały oznakowane przez Administratora
      w sposób widoczny i czytelny, za pomocą odpowiednich znaków, tj. piktogramów
      z napisem „Obiekt monitorowany".

    • Pani/Pana dane osobowe zebrane wskutek zarejestrowania zapisu monitoringu wizyjnego będą przetwarzane wyłącznie do realizacji celów przetwarzania, przez okres nieprzekraczający 1 miesiąca, przy czym w uzasadnionych przypadkach
      (np. gdy nagranie obrazu stanowić będzie dowód w postępowaniu prowadzonym
      na podstawie obowiązujących przepisów prawa, lub może takowy dowód stanowić) nagrany obraz z monitoringu, przechowywany będzie do czasu prawomocnego zakończenia postępowania.

     
    ⇑ do góry strony ⇑
    Opublikował: Administrator CWB
    Publikacja dnia: 18.06.2020
    Podpisał:
    Dokument z dnia: 18.06.2020
    Dokument oglądany razy: 507
Centrum Wsparcia Biznesu w Toruniu